Itec logo

Afdeling uitgelicht - Field Service

In een groot bedrijf heb je natuurlijk te maken met veel verschillende afdelingen. Wat doen die afdelingen nou precies? In deze rubriek worden verschillende afdelingen uitgelicht.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hoi, wat is jouw functie bij Itec?

Hoi!! Ik ben Lorenzo Ik werk bij Itec als ''Field Service Engineer''

Wat houdt de functie in?
Deze functie zegt het zelf al een beetje, In het ''field'' (buiten bij de klanten) zorg ik er voor dat de Multifunctional Printers blijven werken zoals ze horen te doen, sprekend over reparaties en onderhoud.
Naast dit komt er ook nog een stukje Netwerk bij kijken. Bij ''nieuwe'' klanten moet de machine natuurlijk worden geïnstalleerd en overleg ik met de klant over de gewenste instellingen zodat ik de machine perfect en werkend achter kan laten.

Hoe ziet een dag op kantoor eruit?
Ik krijg mijn planning een dag eerder zodat ik dan al kan kijken welke route ik de volgende dag moet rijden en welke werkzaamheden het betreft. Hierdoor kan ik me goed voorbereiden en weet ik hoe laat ik de deur uit moet om op tijd, 8:30, bij mijn eerste klant te zijn.

Wat zijn de leukste momenten tijdens je werk?
Voor mij blijft het leukste toch echt de diversiteit van onze klanten. Van kantoor tot fabriek en van school tot zwembad. De ene keer vlakbij huis en de andere keer een flink stuk rijden. Ook is het leuk om te zien dat veel klanten interesse hebben in de toch soms wel ingewikkelde techniek van de machines.
Het feit dat ik deze geïnteresseerde klanten dan sommige dingen kan uitleggen en laten zien doet zowel bij mij als bij hen vaak een glimlach op het gezicht toveren.

Hoelang werk je al bij Itec?
Ongeveer 2 jaar.

Waarom is werken voor Itec leuk?
Zoals ik al eerder vertelde is de diversiteit toch echt iets wat mij iedere dag met plezier naar mijn werk laat gaan.
Ook heb ik hier bij Itec hele fijne collega's waar ik op terug kan vallenmaar op z'n tijd ook goed mee kan lachen.

Heb je nog tips voor mensen die in het veld willen werken?
Niet denken maar doen! Er zullen niet veel functies zijn met deze verscheidenheid aan contact met klanten en diversiteit in werkzaamheden.
Toch is enige kennis van techniek en netwerken toch wel op zijn plaats aangezien er soms lastige maar uitdagende klussen tussen kunnen zitten, Maar alles valt te leren, zeker omdat we als bedrijf meer dan 30 jaar ervaring hebben en er ook veel collega's zijn die dit werk al 30+ jaar doen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lijkt het jou leuk om dit vak uit te oefenen? Kijk dan eens bij deze vacature: https://vacatures.itec.nl/nl/vacatures-techniek-nederland/installatie-engineer