Itec logo

Duurzaam

Maatschappelijk Verantwoord Printen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en printen lijken geen gelukkige combinatie. Wij horen vaak de vooroordelen die hierover bestaan: “Printen is duur”, “Printen is slecht voor het milieu” en “Printen is noodzakelijk”. Wij laten u kennismaken met MVP, Maatschappelijk Verantwoord Printen.  Wij gaan u vertellen hoe u met slimme, maatschappelijk verantwoorde keuzes zowel het milieu als kosten kunt besparen.

“Wat we vandaag doen, kan morgen altijd beter”. Daarom investeren we in innovatie en kwaliteitsverbetering.

Maatgevend daarbij is onze verantwoordelijkheid voor duurzaamheid: het beschermen van het milieu is één van de kerntaken die voortvloeien uit onze bedrijfsfilosofie, aangeduid als ‘Maatschappelijk Verantwoord Printen’.

Onderzoek

Recent deed Itec onderzoek naar de besluitvorming op het gebied van printcontracten in het MKB. We kunnen vaststellen dat het MKB hoofdzakelijk naar prijs kijkt bij de keuze in printcontracten. Duurzaamheid wordt hierbij gezien als mooie bijkomstigheid. Itec is continu op zoek naar mogelijkheden en oplossingen waarbij duurzaamheid en kostenbesparing hand in hand gaan.

  • De productie en distributie van een MFP 540KG CO2-uitstoot veroorzaakt.
  • Er 61 bomen een jaar moeten groeien om deze uitstoot te zuiveren.
  • Er 13,8kg verpakkingsmateriaal per MFP wordt gebruikt.
  • Er 2kg hout/boom nodig is voor een 1kg papier.
  • Er 8333 velletjes papier uit een boom van 10m en 30 cm dik gaan.

Kwaliteit

De voortdurende inspanningen van Itec om te voldoen aan wereldwijde normen houden niet op bij het verminderen van de CO2-uitstoot. De machines van Itec voldoen overal ter wereld aan de geldende milieuwetten en -voorschriften. We maken onder meer actief gebruik van gerecycled materiaal en verminderen het gebruik van gevaarlijke materialen in onze producten. De belangrijkste kwalificaties waar onze machines aan voldoen zijn:

certificaten