Itec logo

Nieuwste apparatuur

Er valt ook iets te zeggen voor de aanschaf van nieuwe machines. Al onze machines worden conform de laatste milieuregels geproduceerd. Deze zijn energiezuinig en bevatten de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid. De machines worden geproduceerd van gerecycled materiaal met groene stroom met 0% CO2 uitstoot.

Groene Technologie

Om de CO2-uitstoot te verminderen Itec gebruik van de LCA-methode (Life Cycle Assessment). Gedurende de volledige lifetime van het product worden gegevens over de CO2-uitstoot verzameld en geanalyseerd. Aan de hand hiervan worden in elke fase van de productlifetime maatregelen opgesteld en geïmplementeerd om de CO2-uitstoot te verminderen.

Enkele ‘groene’ technologieën die Itec heeft ontwikkeld of overgenomen, zijn:

  • Simitri HD, een gepolymeriseerde toner, werd in eigen beheer ontwikkeld door Konica Minolta. Polymerisatie is een productietechniek waarbij de milieu-impact sterk wordt verminderd in vergelijking met conventionele methodes voor de vervaardiging van toner.
  • Recyclingsysteem voor toner, de meeste zwart-witsystemen van Itec zijn uitgerust met een efficiënt tonerrecyclingsysteem, waarmee toner die zich tijdens het printproces niet aan het paper heeft gehecht, wordt verzameld, gerecycled en hergebruikt.
  • Optimale energiebenutting, dankzij de standby-functie kan met systemen van Itec stroom worden gespaard tijdens perioden van inactiviteit.
  • Lage TEC-waarden, De kantoorproducten van Konica Minolta onderscheiden zich door de lage TEC-waarden. De TEC-waarde toont het typische wekelijkse stroomverbruik (Typical Electricity Consumption) van een product, gebaseerd op het gemiddelde kantoorgebruik.

Groene efficiency
De kantoorproducten van Itec bieden de technologie en verbeterde functionaliteit voor een ‘groen kantoor’. Een pakket intelligente functies zorgt voor papierbesparing, hogere productiviteit en lagere printkosten.

Enkele ‘groene’ efficiency vorbeelden zijn:

  • Duplex printen en kopiëren, voorkomen Bijna alle systemen van Konica Minolta ondersteunen duplex printen en kopiëren
  • N-up, Deze functie biedt de mogelijkheid om meerdere pagina’s van een document op een enkel vel te combineren.
  • Snel, flexibel scannen, Documenten kunnen digitaal worden gescand, opgeslagen, gedeeld en verspreid.
  • Drukproeven maken, Gebruikers kunnen een enkele testpagina of testset printen alvorens de volledige opdracht te printen of te kopiëren. Een zeer efficiënte functie om verspilling van papier en toner te voorkomen.

Neem direct contact met mij op!

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ga akkoord met de privacyverklaring

Ongeldige invoer