Itec logo

ColourFlex

ColourFlexBETAAL ALLEEN VOOR WAT U VERBRUIKT

Iedereen weet dat een kleurenafdruk duurder is dan een zwart-wit afdruk. Maar waarom is een kleurenafdruk nou eigenlijk zovéél duurder? Het unieke ColourFlex concept van Itec geeft u als enige een eerlijke prijs. Hiermee betaalt u alleen voor wat verbruikt.

Meer kleurafdrukken
Zakelijk Nederland en België is de afgelopen 10 à 15 jaar steeds meer in kleur gaan printen en kopiëren. Vanzelfsprekend waren er voor die tijd ook al kleurenprinters en kopieerapparaten. Deze afgelopen periode zijn de aanschafkosten voor zwart-wit en kleuren apparatuur echter zó dicht bij elkaar komen te liggen, dat 80 à 90% van alle geplaatste kantoorapparaten kleurenmachines zijn.

Hogere afdrukkosten
Met een kleurenmachine op uw werkplek ligt het voor de hand dat er meer kleurenafdrukken worden gemaakt dan oorspronkelijk begroot, waardoor de afdrukkosten kunnen oplopen. Zeker in de wetenschap dat vrijwel alle printerleveranciers hogere marges op kleur hanteren dan op zwart-wit.

Waarom?
Gemiddeld betaalt u 1 cent voor een zwart-wit afdruk en 8 cent voor een kleurenafdruk. "Logisch" zult u misschien zeggen, voor een kleurenafdruk verbruikt u ook meer toner. Dat klopt, maar als u nagaat dat een kleurenafdruk is opgebouwd uit 4 soorten toner (cyaan, magenta, geel en zwart), dan zou het voor de hand liggen dat een kleurenafdruk 4 cent kost, toch?

Vlakvulling
De verklaring zit in de vlakvulling, met andere woorden de hoeveelheid gebruikte toner op een afgedrukte pagina. De Aziatische fabrikanten van multifunctional printers hebben vastgesteld dat een gemiddelde kleurenafdruk een vlakvulling heeft van 20 tot 25%. Dit wil zeggen dat een kwart van de pagina volledig bedrukt is. Feitelijk betaalt u dus wat er in de wereld gemiddeld afgedrukt wordt.

Eerlijk?
Maar verbruikt u zelf ook zoveel? Uit diverse metingen is gebleken dat de gemiddelde kleurafdruk van Nederlandse en Belgische (mkb/kmo) bedrijven minder dan 10% vlakvulling heeft. Gemiddeld genomen betaalt u dus inderdaad te veel!

ColourFlex
Itec biedt u het unieke ColourFlex concept, waarmee alleen betaalt voor wat u verbruikt. Onze accountmanagers bekijken graag samen met u hoeveel u écht afdrukt en met welke hoeveelheid vlakvulling. Ze bieden u oplossingen om het aantal overbodige kleurafdrukken drastisch te verminderen. En bovendien geven ze u een eerlijke en transparante prijs voor uw kleurafdrukken, wat u gegarandeerd forse besparingen zal opleveren.

Wilt u ook een eerlijke afdrukprijs?
Neem dan contact met ons op. Wij zullen geheel vrijblijvend voor u uitrekenen hoeveel u kunt besparen.

Neem contact op