Itec logo

  • Home
  • Nieuws
  • Hoe ver zijn de grootste Nederlandse ondernemingen in hun digitale transformatie?

Hoe ver zijn de grootste Nederlandse ondernemingen in hun digitale transformatie?

fd Transformers200Komend weekend verschijnt bij het FD het magazine 'FD Transformers 200'

FD Transformers 200 is een nieuwe jaarlijkse ranglijst: Hoe ver zijn de grootste Nederlandse ondernemingen in hun digitale transformatie? We doen dit om ervaringen tussen verschillende Nederlandse bedrijven te delen en daardoor te stimuleren. De ranglijst is samengesteld door Het Financieele Dagblad en Vlerick Business School. Gezamenlijk hebben het FD en Vlerick Business School de 200 grootste Nederlandse ondernemingen uitgenodigd voor deelname aan een gedetailleerd onderzoek. Ruim een kwart van deze bedrijven was bereid om interne bedrijfsinformatie te delen.

Deze transformatie is meer dan een trend. Het is een tijdmachine tussen parallelle werelden. In de ene leeft de 'digital native': nooit een kantoor gehad, geen auto nodig (daar heb je Uber voor), gelooft in het delen van ideeën en ziet producten als innovaties die nooit af zijn.

In de andere leeft wat de Huffington Post de 'digital immigrant' noemt: statusgevoelig, workaholic, extreem gericht op resultaat, ervaart samenwerken als een nederlaag.

En daar tussen zit de 'transformer': het bedrijf dat zich als Baron von Münchhausen aan de eigen haren uit het analoge tijdperk hijst, om relevant te blijven in een wereld van 'tribes', open source en de ongemakken van cybercrime.

FD Transformers is meer dan alleen een ranglijst. Het biedt inzichten en ervaringen van bedrijven die elk in hun eigen fase van digitale transitie zitten.

Aanstaande zaterdag als extra bijlage bij uw FD via de e-paper of digitale krant op FD.nl te lezen. En vanaf vandaag te lezen op fd.nl/transformers.

Jan Bonjer
Hoofdredacteur van Het Financieele Dagblad


In welke fase van digitale transitie bevindt uw organisatie zich?
Bent u benieuwd wat digitalisering voor uw organisatie betekent, of hoe u stap voor stap een digitale bedrijfsvoering kunt invoeren? Lees meer over de digitale transitie in de blog van Dennis Stuivenberg.