Itec logo

ICO en Itec houden de vaart erin

ICO terminalICO (International Car Operators) en Itec hebben de jarenlange verbintenis opnieuw verlengd. Deze samenwerking zorgt ervoor dat vrachtwagenchauffeurs zelf kunnen laden en lossen in de haven terminals van Antwerpen en Zeebrugge.

ICO bedient een uitgebreid netwerk van diepzeerederijen die wereldwijd een waaier aan bestemmingen van en naar alle continenten aandoen. Onze terminals in Zeebrugge en Antwerpen zijn een belangrijke draaischijf voor roll-on/roll-off goederenbehandeling, met vlotte verbindingen van en naar alle continenten alsook met distributie binnen Europa.

Dankzij dit uitgestrekte netwerk biedt ICO vooral de automobielindustrie een sterk hub en spoke concept. ICO bekleedt daarmee een unieke positie in Europa. Bovendien liggen beide locaties heel centraal en genieten klanten zo nog meer van een service op maat.

De Forwarding afdeling van ICO biedt tevens de mogelijkheid om het volledige door-to-door pakket te kunnen aanbieden en dit tegen uiterst aantrekkelijke tarieven.

Bij de terminals van ICO kunnen vrachtwagenchauffeurs zichzelf inchecken waarna ze alle benodigde informatie krijgen om de vracht te lossen, die dan direct uit ingebouwde printers komen. Bij het uitchecken krijgen ze op dezelfde manier de vervoersdocumenten mee. Dit gebeurt allemaal zonder tussenkomst van personen. ICO vertrouwt hierbij op Itec, zodat er geen chauffeurs stil komen te staan.

“International Car Operators profileert zich als een bedrijf dat automatisatie en digitalisering hoog in het vaandel draagt en in zijn innovatief gerichte strategie heeft opgenomen als speerpunt om de toekomstige verdere groei te ondersteunen. De volledig automatische eGates dragen daar bijzonder sterk in bij en worden door de vele klanten van ICO uitermate gewaardeerd. Deze installaties moeten vanzelfsprekend voldoen aan een hoge bedrijfszekerheid, zodoende de businesscontinuïteit te blijven garanderen.”
Alain Guillemyn
General Manager Corporate Compliance Officer ICO nv