Itec logo

Recycling

DNV logoItec hecht veel waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Zo conformeert Itec zich aan de MVO uitgangspunten zoals opgesteld door DNV, kortom People, Planet, Profit. Bij de samenstelling van ons productassortiment en het uitvoeren van onze activiteiten wordt ook veel aandacht besteed aan duurzaam ondernemen. Alle producten van Itec voldoen aan de door de Europese Unie gestelde richtlijnen op het gebied van kwaliteit, Arbo en milieu ten aanzien van bijvoorbeeld ozonuitstoot en geluidsniveau (BDA). Bovendien zijn onze printers en multifunctionals zeer efficiënt in energieverbruik. Meer hierover leest u op de pagina Milieu.

Naast het toch al maatschappelijk verantwoorde productassortiment kiest Itec ook voor recycling. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Second Life Hardware: Goed functionerende multifunctionals en printers worden aan het einde van leasecontracten niet vernietigd. Ze worden grondig nagekeken, gereinigd en voorzien van nieuwe onderdelen, waardoor ze klaar zijn voor een tweede leven. Het is een goedkoper en milieuvriendelijker alternatief voor een nieuwe machine, maar gegarandeerd net zo goed. Meer informatie over Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Virgin Cartridges: Virgin Cartridges zijn eenmaal gebruikte cartridges, geproduceerd door de oorspronkelijke producent van de printer (OEM), die worden gerecycled. Onderdelen worden gereinigd en/of vervangen en de toner wordt bijgevuld. Dit type cartridges wordt zo uitvoerig getest, dat ze gegarandeerd minstens zo goed zijn als de originele producten. Bekijk de folder van Virgin Cartridges.
  • Milieuvriendelijk recycled papier: Ons volledige papierassortiment is voorzien van meerdere certificeringen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarnaast hebben wij een assortiment Milieuvriendelijk recycled papier.