In een tijd waarin digitalisering centraal staat in bedrijfsvoering, blijft de afhankelijkheid van betrouwbare printoplossingen een onmiskenbaar feit. De impact van printerstoringen strekt zich ver uit over de gehele organisatie, van magazijn tot directiekamer, en raakt de kern van operationele efficiëntie en klanttevredenheid. 

De verborgen kosten van een printerstoring

Stilstand door storingen.

Desondanks worden risico’s van een printerstoring dikwijls over het hoofd gezien. De essentiële rol van printers in de dagelijkse bedrijfsprocessen brengt namelijk een aanzienlijk risico met zich mee: stilstand door storingen. De directe en indirecte kosten van dergelijke storingen kunnen snel oplopen, waarbij niet alleen de reparatiekosten maar ook de verloren arbeidsuren en gemiste kansen meetellen. Dit is een uitdaging die vraagt om een proactieve en strategische benadering om de continuïteit van de bedrijfsvoering te waarborgen.

Een printerstoring is niet slechts een technisch ongemak; het is een kritiek bedrijfsrisico. De tijd die nodig is om het probleem op te lossen, kan leiden tot aanzienlijke verstoringen in de leveringsketen. Operationele stilstand, vooral in sleutelprocessen, benadrukt de noodzaak van een veerkrachtige infrastructuur en snel reagerende ondersteuningssystemen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vertraging in het uitprinten van pakbonnen, die al snel de stilstand van verschillende vrachtwagens tot gevolg kunnen hebben, of aan productieomgevingen waarbij kleine printerstoringen het gehele productieproces voor een langere tijd kunnen verstoren.

Strategische benadering

Om printerstoringen en de daaruit voortvloeiende operationele stilstand te minimaliseren, is een strategische benadering essentieel. Dit vereist betrouwbare apparatuur, consistent onderhoud, en een duidelijk plan voor snelle actie bij storingen. Dit vermindert niet alleen onverwachte onderbrekingen maar verbetert ook bedrijfsefficiëntie en klanttevredenheid.

Betrouwbare en soepel lopende systemen vormen de ruggengraat van moderne organisaties, waarbij preventie van problemen prioriteit heeft. Door te investeren in robuuste en flexibele printoplossingen kunnen bedrijven hun concurrentiepositie verbeteren, uitdagingen voorblijven, en zorgen voor ononderbroken bedrijfsvoering.

Met dit in gedachten is het voor organisaties dan ook cruciaal om goed in kaart te brengen welke bedrijfsprocessen direct en indirect kunnen worden beïnvloed door een printerstoring.

 

Managed Print Services

Een effectieve strategie om deze risico’s te beheersen en de operationele efficiëntie te verhogen, is de implementatie van Managed Print Services (MPS). MPS biedt organisaties een uitgebreide oplossing voor het beheer van hun printomgeving, waarbij niet alleen de hardware en het onderhoud worden verzorgd, maar ook de optimalisatie van printprocessen.

 

Wilt u meer weten over de managed printing service van Itec? Of wilt u passend advies voor uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Itec Blog