Levensduur printers

In plaats van de economische tijdsduur (5 jaar) maken wij gebruik van de technische levensduur. Dit houdt in dat we de printer langer inzetten. Dit noemen we de technische levensduur. Er wordt dus optimaal gebruik gemaakt van de printer.

Economisch vs. Technisch

Vele bedrijven schrijven een printer economisch af binnen 5 jaar en zullen deze daarna dan ook vervangen. Uit de praktijk wijst dat de Technische Levensduur van een printer of multifunctional vele male langer is.

Vanuit de MVP gedachte adviseert Itec dan ook om de levenscyclus van multifunctionals en printers zo maximaal te benutten. Uitgaan van de Technische Levensduur brengt diverse voordelen met zich mee, kijken graag samen met u bij welke voordelen u het meest baat heeft.

Itec MVP refurbished printers en multifunctionals

Huidige situatie

36-60 Maanden Economische levensduur

Er wordt geadviseerd op basis van economische levensduur apparatuur na 5 jaar te vervangen voor de nieuwe apparatuur waarna de machines worden weggegooid.

MVP

96 Maanden Technische levensduur

Een machine heeft een levensduur van gemiddeld 800.000 prints tegenover een gemiddeld verbruik van 5000 prints per maand. Theoretisch een levensduur tot wel 96 maanden mogelijk.

Technische levensduur

De praktijk wijst uit dat machines langer ingezet kunnen worden. De inzetbaarheid kan met 2,5x verlengd worden. Doordat er geen echte innovaties meer plaatsvinden op de hardware maar alleen op de software kunt u langer met een nieuwe printer aan de slag. Door het langer inzetten van 1 machines bespaart u dus enorm op kosten.

Meer informatie ? Neem contact op.

50% MINDER ENERGIEKOSTEN
trees-for-all_beelmerk-white_2021-01

Duurzaam printen?

Wij helpen u met de in 2024 verplichte rapportage dankzij ons Maatschappelijk Verantwoord Printen (MVP) programma.

Alles over MVP