Woningstichting Den Helder

Efficiëntie en Duurzaamheid in de Vastgoedsector

Woningstichting Den Helder is actief in verschillende gebieden binnen de vastgoedsector, met als primair doel het bieden van betaalbare en kwalitatief hoogwaardige huisvesting aan huurders in Den Helder en omgeving. In de regio beheert de Woningstichting momenteel zo’n 10.000 woningen. Een belangrijke pijler voor Woningstichting Den Helder is het verstandig omgaan met uitgaven voor ondersteunende diensten. Optimalisatie van de financiën is essentieel, zodat de kosten voor huurders zo laag mogelijk blijven en middelen kunnen worden geïnvesteerd in het vastgoed zelf. In samenwerking met Itec, een leverancier van printoplossingen, is Den Helder Vastgoed daarom gestart met het optimaliseren van hun printomgeving en het structureel verlagen van de operationele kosten van de printomgeving. Ontdek hoe Woningstichting Den Helder een aanzienlijke besparingen behaalde door innovatieve printoplossingen en bewuste keuzes. lees verder hoe de optimalisering de basis voor de kostenbesparing bij Woningstichting Den Helder is.

Initiële Situatie

Contractverlenging en Behoud van Machinepark

Aanvankelijk werd het contract tussen Woningstichting Den Helder en Itec verlengd, waarbij het bestaande machinepark behouden bleef. Er werd ingezet op de technische levensduur van de machines. Een scan van het machinepark toonde aan dat de printomgeving nog in prima staat was en nog ruim onder de 50% zat van de technische en economische levensduur/printcapaciteit.

Vervanging op basis van leeftijd of technische staat was dus niet noodzakelijk. Het behouden van het printpark leverde direct besparingen op, omdat er geen kosten waren voor het vervangen van de machines. Dit zonder in te leveren op de operationele inzetbaarheid of geleverde kwaliteit van de printomgeving.

 

“Elke besparing komt direct ten goede aan onze huurders”

Recente Optimalisatie

Nieuwe Machines en Technologische Innovaties

Met de tijd kwam de conclusie dat er ruimte was voor verdere optimalisatie en kostenbesparing. Recentelijk heeft Woningstichting Den Helder ervoor gekozen om het machinepark verder te optimaliseren door de machines te vervangen door nieuwe exemplaren die beter aansluiten bij hun specifieke behoeften. Door de expertise van Itec in te schakelen, werden de nieuwe machines zorgvuldig geselecteerd op basis van efficiëntie en kostenbesparing. Belangrijke kenmerken van de optimalisatie zijn onder andere:

  • Vermindering van het aantal machines: Dit leidde tot aanzienlijke besparingen op de aanschaf van apparatuur.
  • Gebruik van moderne technologie: Bij de nieuwe machines werd ingezet op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals cloud-based follow-me software. Hierdoor is het aantal afgedrukte documenten aanzienlijk verminderd, wat resulteert in lagere gebruikskosten en een milieuvriendelijkere aanpak.

Resultaten

Directe Besparingen en Efficiëntievoordelen

Deze optimalisatie heeft Woningstichting Den Helder directe besparingen opgeleverd. Door de vermindering van het aantal machines en de inzet van moderne technologieën zoals cloud-based software, zijn de operationele kosten aanzienlijk verminderd, wat resulteerde in een besparing van ongeveer 55%. Deze  besparing is ondere gerealiseerd door:

  • Efficiënter printproces: Deze aanpak leidde tot een efficiënter printproces en minder papierverbruik, wat niet alleen kostenbesparingen met zich meebrengt, maar ook bijdraagt aan een duurzamere werkomgeving.
  • Geoptimaliseerde workflow: Woningstichting Den Helder kan nu efficiënter werken, met minder gedoe rondom printproblemen en een geoptimaliseerde workflow.

Conclusie 

Optimalisering als basis voor kostenbesparing

De samenwerking tussen Woningstichting Den Helder en Itec heeft geresulteerd in een succesvol geoptimaliseerde printomgeving. Door verstandig gebruik te maken van de technische levensduur van machines, nieuwe technologieën en het aantal machines te verminderen, zijn aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd. Dit stelt Woningstichting Den Helder in staat om hun financiën te beheren op een manier die gunstig is voor zowel het bedrijf als hun huurders. De focus op efficiëntie en kostenbesparing heeft geleid tot een duurzamere en productievere werkomgeving.

Meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie?

Heeft uw organisatie ook interesse in het inzetten van de technische levensduur van de printomgeving en/of het optimaliseren van de printomgeving en kostenbesparingen realiseren? Bent u benieuwd naar de gekozen oplossingen en de mogelijkheden voor uw eigen organisatie? Neem dan contact op met Paul Wielinga, onze verantwoordelijke Key Account Manager, via e-mail op paul.wielinga@itec.nl of telefonisch op +31 (0)418 68 22 22. Wij staan klaar om u te helpen met al uw vragen en advies op maat.

Itec Blog