Bent u op zoek naar een nieuwe printer voor het kantoor, maar wilt u het kostenplaatje het liefst zo laag mogelijk houden? Dan is het kopen van een refurbished printer een goede overweging om te maken. In dit blog bespreken wij de voordelen van een refurbished printer en waarom dit een verstandig besluit is voor uw organisatie.

Waarom een refurbished printer kopen?

Refurbished printers zijn steeds populairder binnen organisaties en dat is ook niet zo vreemd. Naast dat duurzaamheid een centraal punt wordt in onze samenleving, zitten er ook veel voordelen aan de aankoop van refurbished printers. Zo kunt u kosten besparen, ondersteunt het de duurzaamheid van uw onderneming en zijn ze kwalitatief ook erg goed. Maar hoe zit dat precies in elkaar? We leggen het hieronder uit.

Voordeel 1. Verduurzaming

We kunnen er tegenwoordig niet meer om heen: duurzaamheid. Ook voor organisaties wordt dit in de toekomst een steeds belangrijkere factor om te implementeren. Zo moeten grote bedrijven binnen een jaar een Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD rapport) aanleveren, waarin aangegeven wordt wat hun bijdrage is aan het vergroeningsproces van Nederland.

Hierin kan het opschonen van uw printerpark een uitstekende stap zijn om aan uw duurzaamheidsbeleid te werken. Door het implementeren van refurbished printers, doet u mee aan maatschappelijk verantwoord printen (MVP). Waardoor u dan tevens bijdraagt aan de Sustainable Development Goals 12, 13 en 14.

Voordeel 2. De prijs van een refurbished printer

Omdat refurbished printers een tweede leven krijgen, zijn ze qua prijs aanzienlijk lager dan een nieuwe printer. Dit komt doordat second life printers niet opnieuw worden gefabriceerd, maar alleen even nagekeken hoeven te worden. Bij deze check-up worden er vaak maar enkele onderdelen toegevoegd, waardoor ze nog jaren meekunnen. Hierdoor is de prijs van een refurbished printer een stuk goedkoper in aankoop.

Ieder bedrijf stelt eigen eisen aan de capaciteiten van de perfecte printer. Maar de aanschaf van één (of meerdere) printers kan al snel hoog in de kosten lopen. Gelukkig komen refurbished printers ook in veel verschillende modellen. Denk hierbij aan all in one printers, multifunctionals of een QR code printer.

Zo heeft Itec bijvoorbeeld het concept Long Life printers in het leven geroepen, waarmee ze al veel organisaties hebben geholpen met het besparen van kosten.

Voordeel 3. Goede kwaliteit

In eerste instantie denken veel mensen dat door het kopen van een refurbished printer, u voor een printer kiest van verminderde kwaliteit. Dit is echter niet het geval. De printers worden goed nagekeken, gereinigd en (indien nodig) gerepareerd, waarna ze weer presteren alsof ze nieuw zijn.

Hoewel een refurbished printer in theorie een tweedehands printer is, is het grootste verschil dat er met tweedehands printers niks ondernomen wordt. Bij het kopen van printers op sites zoals Marktplaats, bent u dus niet altijd kwaliteit gegarandeerd en is vaak geen garantie inbegrepen.

Maakt u gebruik van de refurbished printer van Itec? Dan kunt u vertrouwen op onze periodieke controle. Zo garanderen wij dat de printers altijd werkend zijn, want er is niks vervelender dan terugkerende storingen.

Refurbished printen met behulp van Itec

Door middel van passende adviezen en eventuele oplossingen voor uw bedrijf helpen we uw organisatie graag richting een duurzamere onderneming.

Voor het digitaliseren van uw organisatie, kunnen wij u tevens ondersteunen bij de implementatie van een document management systeem. Met ons managed printing services (MPS) verzorgen wij voor u een gedeeltelijke of gehele duurzame print en scan infrastructuur.

Hebt u nog vragen over MVP? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Itec Blog