Op zoek naar de beste zakelijke printer voor uw bedrijf? De mogelijkheden zijn heel divers. Veel professionele printers hebben eindeloos veel functies en mogelijkheden, waar u soms helemaal niet op zit te wachten. Het vinden van de juiste printer voor uw bedrijf is daardoor een hele opgave. Hoe kiest u de juiste zakelijke printer? 

Zakelijke printers zijn vaak sneller in gebruik dan printers voor thuis. Daarnaast zijn er printers ontwikkelt waar u meer mee kunt dan alleen printen. Denk bijvoorbeeld aan multifunctionals waarmee u ook kunt scannen en kopiëren. Mogelijk bent u op zoek naar een zakelijke printer waarmee u ook dubbelzijdig kunt afdrukken en die voorzien is van een automatische documentinvoer (ADF).

Wat is de beste zakelijke printer voor uw organisatie? Welke printer past bij uw wensen en behoeften en waar moet u op letten? In dit blog geven wij advies waarmee u de juiste printer voor uw situatie kunt kiezen.

Wilt u volledig ontzorgd worden als het gaat om zakelijk printen? Ontdek de toegevoegde waarde van een Managed Print Services voor uw organisatie

{{cta(’50a6aacf-17fe-46f8-bd8a-eceefcd6835b’)}}

 

(Thuis)kantoor

Hebt u een kleine onderneming of bent u ZZP’er of freelancer? Dan hebt u ook te maken met facturen, offertes, tekeningen en/of andere documenten die belangrijk zijn voor u en of uw zakenpartners. Het vinden van de beste zakelijke printer kan een uitdaging zijn. U hebt immers geen grote printvolumes nodig. Desondanks wilt u wel op snelheid kunnen printen wanneer u de documenten snel nodig hebt.

Ook is het prettig dat u niet continu het papier hoeft aan te vullen en dat er voldoende inkt (of toners) op voorraad zijn. Bent u op zoek naar de beste zakelijke printer voor uw (thuis)kantoor? Dan zijn de volgende specificaties van belang voor uw printer:

 • Afdruksnelheid van minimaal 15 pagina’s per minuut;
 • Papierlade voor minimaal 100 papiervellen;
 • Optioneel: Automatische documentinvoer (ADF);
 • Optioneel: Dubbelzijdig printen.

HB_Blog header_2021122

HB_Blog header_2021122

 

Klein of middelgroot bedrijf

Hebt u een klein of middelgroot bedrijf? Dan hebt u andere wensen en behoeften bij een printer. Voor u is het hoogstwaarschijnlijk belangrijk om snel achter elkaar verschillende documenten te kunnen printen. Denk bijvoorbeeld aan spreadsheets of rapporten. Daarnaast dient de printer een ruime papierlade te hebben, zodat u niet continu bezig bent met het aanvullen van het papier.

De beste printer voor een klein of middelgroot bedrijf heeft de volgende specificaties:

 • Afdruksnelheid van minimaal 20 pagina’s per minuut;
 • Papierlade voor minimaal 200 papiervellen;
 • Optioneel: Automatische documentinvoer (ADF);
 • Optioneel: Dubbelzijdig printen;
 • Optioneel: Netwerkaansluiting.

 

Groot kantoor

Grote bedrijven hebben andere eisen aan hun printers dan kleine bedrijven. Logisch, want er zijn veel meer medewerkers die hier gebruik van maken. Documenten, facturen, offertes en dergelijke dienen op razendsnel tempo uit de printer te rollen. Wachten op de prints van collega’s is uit den boze, want de printer is snel. Dankzij de grote papierlade hoeft papier niet continu aangevuld te worden. Dit maakt efficiënt werken mogelijk. Daarnaast willen grote kantoren hun printers graag bedienen op afstand. Een netwerkaansluiting maakt dit mogelijk.

Bent u op zoek naar de beste printer voor een groot kantoor? Kies dan voor een printer met de volgende specificaties:

 • Afdruksnelheid van minimaal 30 pagina’s per minuut;
 • Papierlade voor minimaal 250 papiervellen;
 • Optioneel: Automatische documentinvoer (ADF);
 • Optioneel: Dubbelzijdig printen;
 • Optioneel: Netwerkaansluiting.

 

Specifieke printbehoeften

Op basis van de bovenstaande specificaties kunt u al een goede selectie maken van printers die aansluiten bij de behoeften van uw organisatie. We staan hieronder stil bij verschillende specifieke behoeften of eisen aan een printer en de daarbij behorende specificaties:

Professionele A3-prints

Maakt uw bedrijf regelmatig gebruik van grotere prints zoals brochures, flyers of posters? Dan is een A3-printer iets voor uw bedrijf. U hoeft uw prints niet langer naar een drukker te sturen, maar u kunt binnen uw eigen bedrijf afdrukken. Een A3-printer maakt het ook mogelijk om tussendoor op andere formaten te printen.

Houdt bij het zoeken van de beste A3-printer voor uw bedrijf rekening met de volgende specificaties:

 • A3 afdrukformaat;
 • Optioneel: Automatische documentinvoer (ADF);
 • Optioneel: Dubbelzijdig printen.

Zwart-wit printen

Lang niet ieder bedrijf maakt gebruik van kleurenprints. Soms is een zwart-wit print ook voldoende, bijvoorbeeld wanneer u enkel spreadsheets, offertes en rapporten wilt afdrukken. Zwart-wit printers zijn er in verschillende formaten en daarom is er altijd een geschikte printer voor uw bedrijf te vinden.

Let bij het zoeken van de beste zwart-wit printer op de invoercapaciteit van het aantal papierladen en de afdruksnelheid om zeker te zijn dat de printer efficiënt en snel genoeg is voor uw bedrijf. Daarnaast kunt u kiezen voor een printer op wifi of met een netwerkaansluiting en andere handige extra’s als ADF en dubbelzijdig printen.

Belangrijke specificaties om rekening mee te houden bij zwart-wit printers:

 • Zwart-wit laserprinter;
 • Wifi of netwerkaansluiting;
 • Extra’s zoals dubbelzijdig printen of ADF.

Draadloos printen

Voor voornamelijk grote bedrijven is het een must om draadloos te kunnen printen. Doordat de printer via wifi draadloos is aangesloten op het netwerk is het mogelijk om vanuit iedere ruimte binnen het gebouw opdrachten naar de printer te sturen. Daarnaast is het ook mogelijk om printopdrachten vanaf uw smartphone of tablet naar de printer te sturen en bent u niet meer afhankelijk van uw laptop of desktop.

Ontzorging met Managed Print Service

Met de Managed Print Service van Itec wordt u volledig ontzorgd. U hoeft geen inkt of toners te bestellen, dat wordt u uit handen genomen. De printer stuurt namelijk een signaal wanneer uw inkt bijna op is, waarna nieuwe inkt of toners direct uw kant op worden gestuurd.

Daarnaast maakt onze Managed Print Service het mogelijk om uw print- en scan infrastructuur eenvoudig en overzichtelijk te beheren. U hebt altijd en overal toegang tot uw documenten.

Zakelijke printer kiezen met behulp van Itec

Twijfelt u over welke printer het beste is voor uw bedrijf? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van ons Managed Print Service? Wij staan graag voor u klaar met vrijblijvend advies en aanvullende informatie. Neem direct contact met ons op.

Wilt u volledig ontzorgd worden als het gaat om zakelijk printen? Ontdek de toegevoegde waarde van een Managed Print Service voor uw organisatie

{{cta(’50a6aacf-17fe-46f8-bd8a-eceefcd6835b’)}}

Itec Blog